poniedziałek, 2 listopada 2009

ZUPA


Na Państwa prośbę zamieszczamy dziś przepis na tajemniczą dyniową zupę serwowaną w naszej placówce dnia 31 października przez zaprzyjaźnioną czarownicę.


ZUPA KREM Z DYNI

1) Pokrojony w kosteczkę boczek ( 500 gram na garnek 5 l) usmażyć na patelni, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i zrumienić je, dodając 3 pokrojone cebule
2) Na drugiej patelni smażyć pokrojoną w kostkę dynię aż zbrązowieje
3) Zawartość obu patelni przełożyć do garnka i zalać wodą. Wrzucić 2 kostki bulionowe do smaku i gotować do miękkości, dodać sól, pieprz do smaku.
4) Gdy wszystko będzie miękkie – zmiksować
5) Podawać na gorąco z łyżeczką gęstej śmietany

Brak komentarzy: